Rotuinfo


Valpas, vilkas, utelias, lempeä ja hyvin pieni koira.
 
Prahanrottakoirat ovat yllättävän nopeita ja kestäviä, joten niistä saa toimeliaita harrastuskoiria.  Ne lähtevät innokkaina pitkille kävelyille, paitsi kovilla pakkasilla; silloin niille on hyvä järjestää  tekemistä sisätiloissa.  Prahanrottakoira on onnellinen jos se saa tarvittavan päivittäisen liikunnan ja käpertyä oman ihmisensä kainaloon. Se palvoo omaa perhettään, mutta on vieraita kohtaan usein pidättyväinen.
 
Prahanrottakoira on sopusuhtainen, lähes neliömäinen koira. Sen olemuksessa ei ole ylikorostuneita piirteitä, paitsi koko. Ihannemitat  ovat 20-23 cm/2,6kg.   Massaa  sillä on niukasti ja tämän vuoksi se on hyvin kylmänherkkä ja tärisee helposti.

Rotu sopii monenlaisille ihmisille ja kaveriksi monille eläimille. Se on mainio seurakoira, joka nauttii  läheisyydestä. Älä siis hanki prahanrottakoiraa jos sinulla ei ole sille syliaikaa!  Se ei ole  sohvakoira, vaan vaatii  reipasta liikuntaa. Talvisin pitää muistaa, että kovilla pakkasilla on tyydyttävä lyhyempiin ulkoiluihin.
 
Prahanrottakoira sopii pienestä koostaan huolimatta moniin harrastuksiin. Sitä on luonnehdittu älykkääksi ja nopeaksi oppimaan. Tärkeää  on perustottelevaisuuden ja hoitotoimenpiteiden opettaminen jo pentuna, sillä voi olla, ettet muuten saa pientä vilkasta koiraa kiinni kun on kynnenleikkuun aika. Myös pentuajan sosiaalistamisella on tärkeä merkitys  käytöksen muokkaantumisessa.

Rotu on helppohoitoinen; lyhyt turkki on tiheä, kiiltävä ja rungonmyötäinen, pitkäkarvainen versio trimmataan näyttelyyn. Yleisin väri on musta punaruskein (= tan) merkein.
Muut värit ovat ruskea tan merkein, sininen tan merkein, lila tan merkein, keltainen, punainen ja merle.